Gitaar leren spelen

Als je als beginner gitaar wilt leren spelen kom je op internet veel informatie tegen om je te adviseren in je keuzes. Het is niet meer van deze tijd om een aantal dagen per week op vaste tijden naar muziekles te gaan, tegenwoordig leren meer dan 80% van de beginnende gitaristen dit via online cursussen zoals op http://instrumentpassie.nl/. Ik adviseer je ook meteen om zo’n online cursus te volgen, deze zijn erg goedkoop (zeker in vergelijking met een muziekschool of privéles) en geven je toegang tot kwalitatief gezien de beste docenten van Nederland.

Cowboy met elektrische gitaar

Voordelen van online gitaar leren spelen

Er zijn veel voordelen te benoemen voor het volgen van online lessen, zoals:

Het is goedkoop en effectief

Het kost vrijwel niets in vergelijking met een dure privéleraar of muziekschool. Daarbij ben je ook geen extra kosten kwijt aan parkeren, benzine of andere reiskosten. Ook bespaard het je de reistijd wat je kunt gebruiken om wat extra online lessen te volgen.

Gitaar leren spelen als een rocker

Stap voor stap de basis

Omdat je de basis stap voor stap leert heb je het meteen door als je een onderwerp nog niet helemaal goed snapt, vervolgens kun je terugspoelen en de les nog een keer doen tot je het beheerst.

Alleen de allerbeste docenten

Ga je naar een lokale muziekschool dan is de kans groot dat je niet meer dan een matige instructeur toegewezen krijgt, en hier zul je het dan mee moeten doen. Bij het volgen van online lessen krijg je toegang tot het lesmateriaal van de ALLERBESTE gitaarleraren van Nederland, ze praten op een prettige manier en leggen alles stap voor stap uit. Je kunt er zo zeker van zijn dat ze je alles leren wat nodig is en geen onderwerpen overslaan, tevens krijg je bij de meeste cursussen toegang tot een forum waarbij je aan je gitaarleraar of aan je mede cursisten vragen kunt stellen als je ergens mee vastloopt.Rockster met gitaar

Niet alleen voor beginners

Online gitaarlessen zijn niet alleen voor beginners, ook mensen die na een aantal (of vele) jaren het gitaarspelen weer op willen pakken hebben veel baat bij een online cursus. Je weet al hoe je een plectrum vast moet houden? Prima, dan sla je toch gewoon de les over de plectrum over… en zo kun je dat doen voor vrijwel alle onderwerpen die aan bod komen, ken je het al dan spoel je door of sla je het over.

Hoe weet ik welke cursussen de beste keuze zijn?

Op www.instrumentpassie.nl kun je veel informatie vinden, niet alleen over gitaarlessen maar ook over sub-onderwerpen zoals de geschiedenis van de gitaar. Niet alle onderwerpen zijn even interessant maar als toekomstig gitarist zul je extra indruk op je kennissen en vrienden kunnen maken door niet alleen goed te kunnen spelen maar ook veel over de gitaar in het algemeen te weten.

Zoals je op http://instrumentpassie.nl/online-gitaar-leren-spelen/ kunt lezen komen de top 3 online cursussen heel dicht bij elkaar kwa niveau en kwaliteit maar zitten er toch ook een paar belangrijke verschillen in.

Voor meer info:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gitaar

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s